Betala din faktura när det passar ditt företag

Att driva företag ska vara enkelt och utan oro för att tömma kassan. Det finns lägen när du har kundfordringar som strax ska betalas av dina kunder, men där du redan nu ska betala de fakturor du fått av dina leverantörer.

Att ha en perfekt timing mellan inflöde och utflöde av pengar från ditt företag är svårt, kanske till och med omöjligt.

Genom att kunna skjuta upp förfallodagen och Betala Senare får du kontroll över ditt kassaflöde. Det skapar trygghet för dig som företagare.Undvik att tömma kassan

Som mindre företag är det svårt att ha full kontroll över sitt kassaflöde. Även om du har ett par kundfakturor som snart ska betalas av dina kunder så är risken stor att någon av dem blir ett par dagar sena.

Att stå med tom kassa är kritiskt, speciellt i prövande tider. Säkerställ att du alltid har lite pengar kvar på kontot ifall det kommer oförutsedda kostnader du snabbt behöver betala.Ha kontroll över ditt kassaflöde

Genom att eftersträva en jämn takt mellan att få betalt för sin försäljning och betala sin kostnader så blir ditt företagande en bättre tillvaro.

Samtidigt är det svårt att åtstadkomma det i verkligheten. Optimalt vore att kunna få Betalt Direkt för sina fakturor, men det är inte alltid man får det utan att sälja fakturorna. Då är det bra att kunna flytta på förfallodagen för sina inkommande fakturor och Betala Senare.

Flytta din förfallodag

Köp nu Betala Senare

Du känner säkert igen tanken som privatperson, att det är skönt att kunna köpa det du vill ha nu, men betala det senare.

Samma sak finns nu även för dig som driver företag, där du kan flytta på betalningen av fakturan som du fått från Visma Finance.

  • Alltid en fast avgift med schyssta villkor
  • Inget lån för att ha råd med fakturorna
  • Bättre kontroll på kassaflödet

Allt är klart på 10 sekunder!Slipp att ta lån

Genom att flytta på förfallodagen till senare så får ditt företag bättre kontroll på kassaflödet. Du slipper att belåna företaget eller nyttja krediter för att ha råd med din faktura.

Att skjuta på betalningstillfället är ett smidigt sätt att förenkla ditt företagande och få bättre likviditet utan långsiktiga åttaganden.

En del av helheten

Allt tar 10 sekunderAllt tar 10 sekunder

Att välja att Betala Senare är så smidigt det kan bli. Fyll i formuläret med de fem sista siffrorna i fakturans OCR nummer samt till den e-postadress du vill att den nya fakturan ska skickas till. Sen är du klar.

Smidigare än så blir det inte!

Få betalt snabbare, sälj dina fakturor!

Läs mer om bättre likviditet

Vad kostar det att Betala Senare?

Du betalar en fast avgift beroende på antal dagar du flyttar förfallodag. Avgiften baseras på din fakturas totalbelopp.

  • Flytta 30 dagar för 1.5 %
  • Flytta 60 dagar för 3 %

Vad är fakturans förfallodag?

Du ser fakturans förfallodag i toppen av fakturan, ovanför fakturaspecifikationen, där även OCR-nummer finns. Om du inte väljer att Betala Senare är det fakturans förfallodag som är den dag då fakturan som senast ska betalas.

Varför ska jag flytta förfallodag på fakturan?

Det kan finnas flera olika anledningar till varför det kan vara en bra idé att Betala Senare. Ibland kan det vara så att du vet om att dina egna kundfordringar snart kommer betalas, men du måste redan nu betala dina leverantörsfakturor. Genom att flytta fakturans förfallodag behöver du inte tömma kassan, utan kan betala fakturan först när du fått in mer pengar.

En annan anledning till att flytta förfallodag är att du vill bygga upp din likviditet i tuffare tider, då du inte kan vara säker på att din försäljning kommer flyta på som vanligt eller att dina kunder kommer betala direkt. Vill du få Betalt Direkt för dina fakturor erbjuder vi oss att köpa dina fakturor.

Hur flyttar jag fakturans förfallodag?

  • Välj hur många dagar du vill flytta förfallodagen
  • Ange OCR
  • Välj vart faktura ska skickas

Flytta förfallodag på din faktura

Kan mitt företag flytta förfallodag på fakturan?

Ja, om du fått ett erbjudande att flytta fakturan. Det är möjligt då din leverantör valt att låta Visma Finance hantera fakturan. Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig via betala@vismafinance.se.

Har du fler frågor?

Det finns flera olika vägar för att få svar på dina frågor