Redovisningsbyrå

Var en rådgivare till småföretagare

Du är en viktig del av småföretagandet

Du som jobbar med redovisning är viktig för att få ihop helheten i Sveriges småföretagande. Genom att agera som en rådgivare åt dina kunder stöttar du tillväxt och möjliggör för många att förverkliga sina drömmar och kunna jobba med det de brinner för.


Rollen som rådgivare

Redovisning handlar om så mycket mer än att skapa bokföringsverifikat, kontrollera leverantörsreskontran och göra bankavstämningar. Med dagens bokföringsprogram så görs detta automatiskt i stor utsträckning samtdigt som en faktura skapas eller en leverantörsfaktura kommer in.

I din roll som redovisningsbyrå kan du fokusera på att vara rådgivare åt dina kunder. Du har ofta bättre koll på dina kunders ekonomi än de själva har.  Dessutom har du kunskap nog att se vilka behov som finns och hur arbetet kan göras mer effektivt.


Finansiella tjänster

Nu går det att i Vismas bokföringsprogram nyttja finansiella tjänster direkt i arbetsflödet. Vi har precis lanserat tjänsten Visma Betalt Direkt som är en tjänst för att sälja fakturor direkt när den skapas i Visma eEkonomi.

  • Vi skickar fakturan som e-faktura om möjligt, annars med posten.
  • Vi bokför automatiskt direkt när fakturan är såld
  • Pengarna på kontot nästa bankdag

Som småföretagare är en god kundrelation viktigt. Därför finns vi som stöd även för fakturamottagaren till de fakturor som sålts till oss. Vi har en egen support för fakturafrågor. Skulle någon faktura inte bli betald så ringer vi två gångern och kollar att allt är okej innan vi skickar en påminnelsefaktura.


Intresserad av samarbete?

Är du intresserad av att tillsammans med Visma Finance hjälpa till att förverkliga småföretagandet?

Läs mer om hur vi kan samarbeta

Har du frågor?

Det dyker upp frågor titt som tätt, vissa väldigt lätta och andra mer kluriga. Att stötta både i det lilla och i det stora tillhör vardagen för en rådgivare. Vi har samlat ett par av de frågor du eller din kund kan ställa om Visma Finance och vår tjänst Visma Betalt Direkt som finns i Visma eEkonomi.

Varför får min kund erbjudande om att sälja sin faktura i Visma eEkonomi?

Genom vår tjänst Visma Betalt Direkt kan din kund sälja fakturan direkt i sitt fakturaflöde. Det är ett erbjudande om factoring utan regress, vilket innebär att din kund slipper all fakturahantering och får försäljningen av fakturan bokförd automatisk (ja, även momsen).

Vilka är Visma Finance?

Visma Finance är en del av Vismakoncernen med fokus att erbjuda småföretagare finansiella tjänster direkt i deras bokföringsprogram. Du kan läsa mer om oss här.

Vad innebär det att registrera sig för Visma Betalt Direkt?

Genom att registrera sig för Visma Betalt Direkt kan du eller dina kunder sälja fakturor direkt i Visma eEkonomi. Tjänsten kan nyttjas när det passar verksamheten och är en transaktionstjänst vilket innebär att det bara uppstår kostnader när man använder tjänsten. Det finns inga dolda avgifter.

Vi behöver fråga ett par frågor för att få en god kundkännedom. Detta för att kunna motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Vi misstänker ingen, men måste fråga alla våra kunder dessa frågor innan vi kan erbjuda våra finansiella tjänster. Vanligtvis tar det någon minut att registrera sig.

Vad kostar det att använda sälja en faktura?

Varje faktura bedöms individuellt vilket gör att avgiften kan variera. Vi presenterar direkt i fakturaflödet vad du eller din kund får betalt på kontot nästa bankdag, så du vet alltid med säkerhet om du tycker erbjudandet passar dig. Vanligtvis ligger avgiften mellan 1,5 till 3,5 %.

Du kan läsa mer om vad du får med Visma Betalt Direkt här.

Har du ytterligare frågor?

Vi har en sida med frågor och svar för dig som redovisningsbyrå här.

Har du ytterligare frågor om vår finansiella tjänst Visma Betalt Direkt eller behöver stöd med annat så hittar du våra sidor för support här, där även det finns stöd för fakturamottagaren.