Redovisningsbyrå

Var en rådgivare till småföretagare

Support för dig som redovisningsbyrå

Här har vi samlat frågor och svar anpassade efter dig som redovisningsbyrå. Ibland är frågorna samma som våra andra kunders, men ibland finns det frågor som framförallt du som redoviningsbyrå kan undra över.

Hur blir det med bokföringen om man säljer fakturor?

Vi hjälper till att bokföra försäljningen automatiskt i Visma eEkonomi. Det skapas en verifikation som vanligt för fakturan, men samtidigt en verifikation som också bekräftar att fakturan blivit såld. I den tar vi hand om moms och även kostnadsför factoringkostnaden.

I Visma eEkonomi är konto 6064 förinställt för att bokföra factoringkostnaden. Det går att ändra under Företagsinställningar.

Har din kund bankkoppling så kommer även inbetalningen att bokföras och matchas korrekt, då återstår inget jobb alls med fakturan.

Vem svarar på frågor från min kund?

Har din kund frågor om Visma eEkonomi eller Visma Betalt Direkt är vår support för Visma eEkonomi rätt väg att gå. Skulle det vara frågor om när kunden får betalt för en specifik faktura som blivit såld så finns vår fakturasupport tillgänglig.

Samtidigt vet vi att många småföretagare litar på dig som redovisningsbyrå. Du besitter massor med kunskap om såväl Visma eEkonomi som ekonomi i stort. Ibland kanske det är lättare att fråga dig än att kontakta vår support. Dyker det då upp frågor från din sida så tveka inte att höra av dig till vår Visma eEkonomi-support för redovisningsbyråer.

Kan jag läsa mer någonstans?

Vad kul att du är intresserad att läsa mer! Beroende på vad du är nyfiken att läsa finns olika platser att läsa:


Intresserad av samarbete?

Är du intresserad av att tillsammans med Visma Finance hjälpa till att förverkliga småföretagandet?

Läs mer om hur vi kan samarbeta

Kom i kontakt med oss!

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke