Betalt Direkt-logotype

Sälja fakturor

Sälj fakturor för en enklare vardag och bättre likviditet

 

Sälj din faktura direkt i ditt bokföringsprogram

Genom att sälja dina fakturor får du pengarna på kontot redan nästa bankdag. Hos oss krävs inga ansökningar eller dröjsmål, du vet direkt vad du får betalt för din faktura - oavsett om det du vill sälja enstaka fakturor eller alla fakturor.

 

Minska din administration

Genom att sälja fakturan så blir du av med all administration kopplad till din faktura. Visma övertar all fakturahantering och bokför din sålda faktura automatiskt.
 
Skulle någon av dina kunder vara sena med en betalning är det inga problem, vi sköter påminnelser och inkasso utan avgift åt dig - allt för en så smidig vardag som möjligt för dig.

Du gör såhär i ditt bokföringsprogram

Skapa din faktura som vanligt

Tryck “Sälj” istället för “Skicka”
Pengarna på kontot nästa bankdag

 

Fullt fokus på dig och din kund

Vi vet att ditt företag och dina kunder är viktiga för dig. Därför är vår tjänst att sälja fakturor anpassat för att passa både dig och din kund. Proaktiva erbjudanden direkt i ditt faktureringsflöde och en lyhörd fakturasupport ifall din kund har frågor. Skulle någon av dina kunder vara sen med en betalning så jagar vi inte din kund, utan försöker alltid förstå vad det är som hänt. Allt för en så god kundupplevelse som möjligt även för din kund.

Du, dina kunder och Visma Finance - tillsammans utgör vi grunden för småföretagandet.
Bli av med all fakturahantering!

Vad vore en vardag helt utan administration? Alldeles underbar! Sälj alla dina fakturor till Visma och låt oss överta all fakturahantering.

Läs mer om att sälja alla fakturor

Likt att din kund skulle betala direkt

Tänk dig att göra jobbet ute hos din kund, skapa fakturan och veta att din kund betalar fakturan direkt. Visst vore det skönt?

Tyvärr är det få kunder som väljer att betala direkt, utan där många istället är sena med sina betalningar. Vår erfarenhet är att ungefär en tredjedel av alla fakturor mellan företag blir betalda efter dess förfallodag, oavsett om man har en god relation till sin kund eller inte.

Genom att sälja fakturor så får du upplevelsen likt att din kund betalar direkt. Men istället för att ge din kund sämre betalningsvillkor så låter du Visma betala din faktura, och när det är dags så betalar din kund till Visma.

Stabilt kassaflöde

Du har vind i seglet, ditt företag växer och dina kunder är nöjda. Trots det saknas det stundtals pengar i kassan. Din likviditet är bunden i dina kundfordringar, men redan nu ska leverantörsfakturor betalas.

Väljer du att sälja dina fakturor får du ett stabilt kassaflöde. Du kan välja att sälja enstaka fakturor när det passar dig eller alltid sälja dina fakturor för att ha ett stabilt kassaflöde hela tiden.

Kom igång med Visma Betalt Direkt

Använder du Visma eEkonomi eller Visma Administration idag? Vilken tur! Kom igång och få betalt direkt för dina fakturor. Du skapar fakturan som vanligt, ser direkt vad du får på kontot nästa bankdag och kan ta ställning till om du vill sälja fakturan.

Factoring 2.0 - Så som factoring borde vara

Många finansbolag och banker erbjuder finansiering, men få har förändrat sina erbjudanden i samma takt som världen har förändrats. Vi tror på en ömsesidig relation, där vi är tacksamma för att du som företag vill vara kund hos oss!

  • Trygghet - Att sälja fakturor till Visma innebär trygghet. Vi finns där som en trygg punkt både för dig och dina kunder. Hos oss är du trygg - vi löser saker tillsammans.
  • Transparens - Du som företagare ska kunna förstå vad tjänsten kostar och hur den fungerar. Hos oss kör vi med en fast avgift för att sälja fakturor, helt utan dolda avgifter. Hos oss är du välkommen, så du betalar inte heller någon uppstartsavgift.
  • Tillgänglighet - Även om vår lösning är helt automatiserad så innebär det inte att vi gömmer oss bakom någon dator. Hos oss får du en personlig kontaktperson, redo att kavla upp ärmarna när det så behövs. Vi erbjuder även gratis fakturasupport till dina kunder. Det gör att även de får en god upplevelse och stärker relationen till dig som leverantör.

Läs om factoring 2.0

Kom i kontakt med säljare

Har du några frågor? Vi finns här för dig!

Vill du slutföra din registrering?

Har ditt företag påbörjat sin registrering för möjligheten att sälja fakturor? Vad bra! Snart kommer ni kunna:

  • Få betalt snabbare
  • Minska administrationen
  • Minska risken för kundförluster

Slutför registrering

Har du frågor om Kundkännedomen?