Sälj alla fakturor | Visma Finance

Sälj alla dina fakturor

Fullständig fakturahantering till marknadens lägsta avgift

Få offert

Så här säljer du fakturor till Visma

Skapa din faktura som vanligt

Tryck “Sälj” istället för “Skicka”
Pengarna på kontot nästa bankdag

Att sälja fakturor

Sälj alla dina fakturor och bli av med ditt företags fakturahantering. Samtidigt får du bättre likviditet, precis som att din kund skulle välja att betala direkt samtidigt som de får fakturan.

 

Du får bättre likviditet

Du har en stabil försäljning, men ändå fattas ibland pengar i kassan. Det är ett vanligt bekymmer för företag - men det finns en lösning.

Genom att sälja alla dina fakturor får du ett stabilt kassaflöde, så fort fakturan är skapad så är pengarna på väg. Få betalt för dina fakturor nästa bankdag, samtidigt som dina kunder får sina vanligt betalningsvillkor.

Låt Visma hantera fakturorna och möjliggör tillväxt.

Finansiell utveckling.jpg

Skicka iväg fakturan.jpg

 

Visma sköter påminnelser och inkasso

Vissa kunder känner du väl sedan många år tillbaka, vissa är nya bekantskaper. Oavsett hur lång eller djupgående relation du har till dina kunder så är det viktigt att de behandlas på ett korrekt sätt.

Visma tar hand om påminnelser och inkasso, utan extra avgift för din del. Skulle någon kund vara sen med betalningen av dina sålda fakturor så hanterar Visma det. Du kan känna dig trygg i att vi alltid jobbar för att du ska ha så goda relationer som möjligt med dina kunder.

Samtidigt vet vi att påminnelser och inkasso kan vara en känslig punkt, så vill du låta Visma hantera det så gör vi det gärna - men valet är ditt. Om du föredrar att inte skicka en kund till inkasso så lyssnar vi. Det är en trygghet som får alla att sova gott på natten.

 

Du är klar på ett klick

Att sälja fakturor ska inte innebära något ytterligare arbete. Att sälja fakturor till Visma innebär att du är klar med ett klick.

Skapa fakturan precis som vanligt, men istället för att klicka "skicka" så väljer du "sälj". Sen är du klar.

Genom att sälja alla dina fakturor till Visma så är alla klara från din sida med ett klick. Ett klick - en inbetalning till ditt konto. Ett klick - ett potentiellt bekymmer mindre.

Isometric_Browser.jpg

Få offert att sälja fakturor

Vänligen fyll i ditt företagsnamn, e-post och telefon så hör vi av oss så snart som möjligt. Du förbinder dig inte till något.

Ingen mer administration

Hur mycket tid lägger du på administration? Alldeles för mycket är svaret. I snitt lägger företagare mer än en fjärdedel av sin tid på administration.

Fakturor ska skickas och bokföras. Sedan ska betalningar följas upp, där kunder allt för ofta är sena med sina betalningar. Då ska du ringa och påminna, kanske skicka påminnelsefakturor. Ibland till och med skapa ett inkassoärende.

Genom att sälja alla dina fakturor så säljer du även all fakturahantering. Visma sköter allt från utskick till bokföring och pengarna har du på kontot nästa bankdag. Skulle någon kund vara sen med betalningen så påminner vi, men givetvis med din kundrelation i fokus. Skulle någon kund bli ännu mer sen med betalningen så sköter vi inkasso - helt utan extra avgifter för dig.

Så - vad vill du göra med all tid du sparar?

Kom i kontakt med säljare

Speedometer_2.jpg

En del av helheten.jpg

Varför ska jag sälja fakturor till Visma?

Du som företagare är nog van att från tid till annan bli bortglömd. När du går till banken så är de oftast väldigt ointresserade av att höra vad du behöver - men du får gärna ta ett nytt lån som privatperson och sedan låna ut dessa pengar till ditt företag. Känner du igen dig?

Visma är sedan en lång tid tillbaka Nordens största leverantör till mindre företag. Vi vet vilka behov du som företagare har. Vi vet också vilka möjligheter du har, där "sky is the limit". Vi tror på dig och vill vara en del av din resa.

Säljer du fakturor till Visma så får du ta del av vår lösning anpassad efter mindre företag och erbjuds mervärden - det är inte "bara" finansiering utan även hjälp med dina kundrelationer och hanteringen av ditt företags administration.

Likviditet 2.0 - Framtidssäkrad factoring

Visste du att de flesta finansbolag och banker erbjuder finansiering till sina kunder på samma sätt som på 90-talet? Ibland står tiden stilla..

Vi har valt att göra det på ett helt annat sätt - ett framtidssäkrat sätt.

 • Trygghet - Att sälja fakturor till Visma innebär trygghet. Vi finns där som en trygg punkt både för dig och dina kunder. Hos oss är du trygg - vi löser saker tillsammans.
 • Transparens - Du som företagare ska kunna förstå vad tjänsten kostar och hur den fungerar. Hos oss kör vi med en fast avgift för att sälja fakturor, helt utan dolda avgifter. Hos oss är du välkommen, så du betalar inte heller någon uppstartsavgift.
 • Tillgänglighet - Även om vår lösning är helt automatiserad så innebär det inte att vi gömmer oss bakom någon dator. Hos oss får du en personlig kontaktperson, redo att kavla upp ärmarna när det så behövs. Vi erbjuder även gratis fakturasupport till dina kunder. Det gör att även de får en god upplevelse och stärker relationen till dig som leverantör.

 

Frågor om att sälja alla fakturor till Visma

Hanterar ni allt med fakturan inom Visma?

Ja, vi sköter allt kring din faktura och kundrelation inom Visma. Allt från utskick av fakturan som e-faktura, e-post eller brev - till eventuell inkasso. Det gör att du som kund till oss vet att vi sköter allt på ett tryggt sätt.

Hur kan påminnelser och inkasso vara utan avgift?

Vi har utvecklat en helt automatiserad factoringlösning, från att ta emot fakturan från dig som kund till att skicka ut den och eventuell inkasso. Det gör att vi kan sänka avgifter och även ta bort dem helt. Pengarna vi sparar lägger vi på att kunna ge toppklassig service, bland annat till dina kunder om de har frågor.

Erbjuder ni personlig service även fast hanteringen av fakturan är automatisk?

Givetvis gör vi det! Du som kund till oss har en personlig kontaktperson du kan både ringa och skriva till ifall du har frågor eller vill bolla någon tanke. I grund och botten är vi alla av kött och blod.

Säljer du fakturor idag? Vi matchar ditt pris!

Om du väljer att sälja alla ditt företags fakturor till Visma så matchar vi ditt pris du har idag. Det gör vi samtidigt som du får en smidigare lösning, helt utan uppstartskostnader eller dolda avgifter.

Matcha mitt pris

Hur finansierar jag företaget genom att sälja fakturor?

Tänk dig att du har ett par fakturor som du väntar på att få betalt för, men redan nu ska leverantörsfakturor betalas. Känner du igen dig? Du är inte ensam.

Vi gör ett enkelt exempel:

 • Kassan: 0 kr
 • Kundfordringar: 25.000 kr
 • Leverantörsfakturor: 10.000 kr
 • Eget kapital: 15.000 kr

Nu väljer du att frigöra likvid genom att sälja dina fakturor och betala dina leverantörsfakturor samtidigt:

 • Kassan: 15.000 kr
 • Kundfordringar: 0 kr
 • Leverantörsfakturor: 0 kr
 • Eget kapital: 15.000 kr

Image 99@3x.png

Image 98@3x copy (2).png

 

Hur lång kredittid ger jag mina kunder?

Säg att du alltid ger dina kunder 30 dagar i betalningsvillkor. Arbetet som du fakturerar gjorde du 7 dagar innan du skickar fakturan. Samtidigt är din kund 8 dagar sen med sin betalning. Du känner säkert igen dig.

Du har då gett dina kunder en kredittid på 45 dagar, trots att du har 30 dagar som betalningsvillkor. Det är värt att tänka på, då man ofta har perioder i månaden med sämre likviditet. Att få betalt i tid är viktigt.

Genom att sälja fakturan till Visma får du pengarna nästa bankdag (precis som om din kund skulle betala direkt), samtidigt som din kund behåller sina betalningsvillkor. Är din kund sen med betalningen så hanterar Visma det åt dig - medan du har pengar på kontot.

Vilka risker finns med att sälja fakturor?

Tyvärr finns det en uråldrad tanke att du ökar risken för ditt företag om du säljer fakturor. Den tanken är felaktig.

Varför? För att risken för att din kund ska betala din faktura är densamma oavsett ifall fakturan är såld eller inte. Det är i grund och botten din kunds betalningsförmåga som påverkar om de betalar fakturan, inte till vilket bankgiro som din kund ska betala. Betalningsvillkoren är samma, oavsett om du väljer att sälja fakturan eller inte.

Somliga säger att risken sjunker genom att sälja fakturor. Det kan vi bekräfta utifrån de erfarenheter vi har.

Att skicka fakturor till större företag eller kunder med dålig betalningsmoral kan vara läskigt, då de utnyttjar att du som driver företag inte är van vid indrivning av pengar. De tar sig friheten att betala fakturan när det behagar dem - inte vid den tidpunkt ni kommit överens om. Genom att låta en stor aktör, likt Visma, hantera din faktura så ökar ofta dina kunders betalningsmoral då de vet att vi hanterar fakturan korrekt och på ett professionellt sätt.

Contract.jpg

blå ballong.png

 

Ditt företag och din fakturering

Vi kan kalla det factoring, fakturaköp, att sälja fakturor eller någonting annat spännande. Men i grunden handlar det om något viktigare - ditt företag och hur du enklare kan arbeta med din fakturering.

Visma Finance erbjuder dig en vardag fri från hantering av fakturor. Oavsett om du önskar minska din administration, få en bättre likviditet eller minska risken för kundförluster - att sälja fakturor till Visma underlättar din vardag.

Om Visma Finance

Visma Finance är ett finansiellt institut som är registrerade hos Finansinspektionen. Det innebär att vi aktivt arbetar för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Vi står för ett rättvist näringsliv och ett tryggt samhälle.

Visma Finance är en del av Visma-koncernen, Nordens största IT-bolag och ledande leverantör till företag. Vi har en gedigen erfarenhet av såväl finansiering till företag, som långivning och entreprenörskap. Vi tar ditt företags trygghet på största allvar och gör alltid en bedömning av ditt företags ekonomiska situation. För oss är det viktigt att du inte skuldsätter ditt företag på ett sätt som vi inte bedömer att ditt företag klarar av att hantera.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Passar factoring för mitt företag?

Det finns många goda skäl till varför det är bra att sälja fakturor. Vi har kunder inom många olika brancher, där vår tjänst att sälja fakturor skapar nytta och trygghet. Vi har hört flera anledningar till att våra kunder valt att börja sälja fakturor, bland annat att de:

 • Vill stabilisera sitt kassaflöde
 • Har likviditetsbrist stundtals
 • Expanderar och behöver frigöra pengar
 • Saknar tid till administration

Känner du igen dig? Låt oss prata om hur vi kan hjälpa dig i ditt företagande.

Kom i kontakt med säljare

Har du några frågor? Vi finns här för dig!